Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar
Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar
01-03-2022
Fethiye Kayaköy'e kısa bir bakış

Türkiye kültür, miras ve doğal güzellikler açısından zengin bir millettir. Türkiye, İstanbul'un kalabalık sokaklarından büyüleyici Antalya sahil şeridine kadar ziyaret edilecek ilginç yerlerle doludur. Ancak Fethiye Kayaköy çoğu zaman göz ardı edilen bir turizm noktasıdır.


Türkiye'nin güneybatısındaki Kayaköy Fethiye, ziyaret edilmesi gereken özel bir yerdir. 20. yüzyılın başlarında terk edilmiş bir köy olan hayalet kasaba olarak bilinir. Kasabanın Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki önceki adı olan Levissi, ayrı bir isimdir. Tarihe, yürüyüşe ve Akdeniz sahillerine ilgi duyanlar için Kayaköy Fethiye mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Türk kültüründe de önemli bir yeri vardır.


Kayaköy Fethiye: Türkiye'nin En İyi Gizli Mücevherini Keşfedin | Relish Kaya

MÖ 15. yüzyıldan 5. yüzyıla kadar Akdeniz bölgesinde gelişen Likya kültürü, bir zamanlar Fethiye Kayaköy'ü de kapsıyordu. 1923'te Yunanistan ile Türkiye arasında mübadele yapıldıktan sonra kasaba terk edildi. Tarihi bir simge olarak Fethiye Kayaköy, bugün Osmanlı İmparatorluğu'nun kendine özgü mimarisini ve Likya kültürünü sergilemektedir.

Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar