Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar
Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar
things to do kayakoy
kayaköy turları
12-03-2023
Kayaköy Fethiye Tatil aktiviteleri

  • Likya Yolu yürüyüş
540 kilometrelik Likya Yolu, nefes kesen Turkuaz Sahili boyunca uzanan uzun mesafeli bir yoldur. Türkiye'nin en sevilen yürüyüş rotalarından biri, sarp dağlar, tertemiz kumsallar ve tarihi yerler gibi çeşitli manzaralar sunuyor. Patika, yakındaki tatil beldesi Ölüdeniz'de başlar ve bir başka sevilen tatil yeri olan Antalya'da sona erer. Parkurun tamamını gezmek istemeseniz bile, Kayaköy'den Ölüdeniz'e günübirlik bir yürüyüş mükemmel bir seçimdir. 14 kilometrelik bu yürüyüşten Babadağ dağı, Kelebekler Vadisi ve Akdeniz görünüyor. Bol su, güneş kremi getirin ve rahat ayakkabılar giyin.

  • Terkedilmiş Köyü Keşfedin

1923'teki nüfus mübadelesinden önce, terkedilmiş köyüyle ünlü Kayaköy'deki Rum Ortodoks Hıristiyan halkı, gelişen bir topluluktu. Evler, kiliseler ve okullar köyün harap halinde hala ayakta. Tarihe ve yapıya ilgi duyanlar için Kayaköy'ün terk edilmiş sokaklarında yürümek, zamanda yolculuk yapmak gibidir. Köyün özel ambiyansını tam olarak takdir etmek için yanınıza bir kamera almayı ve rahat ayakkabılar giymeyi unutmayın.



  • Saint Nicholas Adası'na bir gezi yapmak

Kayaköy açıklarındaki küçük bir ada, Saint Nicholas Adası veya adı Gemiler Adası olarak da anılır. Adaya adını, günümüzde çocukların koruyucu azizi olarak kabul edilen ve komşu antik Myra kentinin piskoposu olan Aziz Nikolaos vermiştir. Bazilika, vaftizhane ve manastır da dahil olmak üzere birçok Bizans binası, adada hala harabe halindedir. Yakındaki tatil beldesi Fethiye'den adaya tekneyle ulaşılabilir ve tarihi yerleri keşfederek ve tenha plajlarda dinlenerek bir gün geçirmek için harika bir yerdir.

  • Babadağ yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü için dünyanın en iyi noktalarından biri, Kayaköy'e yakın heybetli bir dağ olan Babadağ'dır. Zirveden Akdeniz'in, komşu dağların ve kıyı şeridinin hayranlık uyandıran manzaraları görülebilir. Babadağ'dan yamaç paraşütü, adrenalin tutkunuysanız unutamayacağınız bir etkinlik. Bazı seyahat şirketleri, transfer, ekipman ve kalifiye bir eğitmen eşliğinde tandem uçuşu içeren yamaç paraşütü paketleri sunmaktadır.



Görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, Türkiye kıyılarındaki bu saklı cennetten asla ayrılmak istemeyeceksiniz.

  • Ölüdeniz Blue Lagoon yüzme

Kayaköy'e kısa bir mesafede, aynı zamanda Türkiye'nin en ünlü plajlarından biri olan tatil beldesi Ölüdeniz bulunmaktadır. Blue Lagoon, kesinlikle berrak turkuaz denizi ve kumsalı ile korunaklı bir koy. Plaj, yoğun çam ormanları ve engebeli dağlarla çevrili olduğu için yüzmek, güneşlenmek ve gevşemek için harika bir yerdir. Kıyı boyunca nefis içecekler ve geleneksel Türk yemekleri sunan birçok restoran ve kafe bulunmaktadır.

Türkiye'nin Turkuaz Sahili'nde yer alan Fethiye Kayaköy, macera, çevre ve tarihin eşsiz bir birleşimini sunan gizli bir mücevherdir. Mavi Lagün'de yüzmekten Likya Yolu'nda yürüyüşe ve terk edilmiş köyü keşfetmeye kadar Kayaköy'de herkese göre bir şeyler var. Bu sevimli köye bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız, bu yapılması gereken aktiviteleri seyahat programınıza ekleyin. Kayaköy'ün nefes kesen manzarasını ve eşsiz atmosferini yakalamak için yanınıza uygun ayakkabı, güneş kremi ve fotoğraf makinesi almayı unutmayın. Türkiye kıyısındaki bu keşfedilmemiş cennetten ayrılmak istemeyeceksiniz çünkü burada görülecek ve yapılacak çok şey var.

Relish Kayaköy Tarihi Taş Ev, Tiny House Konaklama ve Restoran Bar